Автоновини

Porsche і хорватський Rimac випустять найшвидший в світі гіперкар

Porsche і хорватський Rimac випустять найшвидший в світі гіперкар

Компанія Porsche за сприяння фахівців хорватської фірми Rimac спробує розробити найшвидший в світі гіперкар. На це виданню Motoring натякнув глава відділу розробки електричних автомобілів Porsche Штефан Векбах.

За попередніми даними, гіперкар отримає гібридну або повністю електричну установку, віддача якої перевищує 1000 кінських сил. Автомобіль складе конкуренцію Mercedes-AMG One і Aston Martin Valkyrie.

Нещодавно компанія Porsche збільшила свою частку в хорватському розробнику електричних гіперкарів Rimac – з 10 до 15,5%. Крім того, ця фірма спеціалізується на нових технологіях в області батарей і електричних агрегатів, а також на людино-машинному інтерфейсі.

Останньою розробкою Rimac став електричний гіперкар C_Two з карбоновою конструкцією, який був представлений в березні 2018 року на Женевському автосалоні. Новинка отримала по електричному двигуну на кожній осі, які в сумі видають 1914 к. с. і 2300 Нм крутного моменту. Агрегати, що працюють в парі зі спеціальною одноступінчастою передачею, дозволяють автомобілю прискорюватися з місця до 100 км / год за 1,85 секунди. Максимальна швидкість – 415 км на годину.

Що стосується Porsche, то нещодавно компанія представила електричний спорткар Taycan, що став першою «повністю» зеленої моделлю німецької марки. Новинку укомплектували двома електромоторами (на передній і задній осі), які забезпечують повний привід і поєднуються зі спеціальною двухдиапазонною коробкою передач. На момент запуску Porsche Taycan представлений в двох топових модифікаціях – Turbo і Turbo S. Агрегати останньої при активації функції швидкого старту Launch Control в режимі Overboost видають 761 кінську силу (560 кіловат).

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook