Автоновини

Нові Mercedes A-Class і B-Class стали підключаємими гібридами

Нові Mercedes A-Class і B-Class стали підключаємими гібридами
Фото: Mercedes-Benz

Сімейство Mercedes-Benz A-Class та компактвен B-Class нового покоління отримали модифікацію з гібридною силовою установкою з можливістю підзарядки акумуляторів від побутової електромережі. Новинки мають позначення з індексом «250e».

Хетчбек, седан і мінівен оснастили силовою установкою, в склад якої увійшов 1,33-літровий бензиновий турбомотор потужністю 160 к.с. і 102-потужний електричний двигун. В сумі система здатна видавати 218 к.с. і 450 Нм крутного моменту.

При цьому, автомобілі з позначенням «250e» стали першими «Мерседесами», де в ролі стартера для двигуна внутрішнього згоряння виступає сам електромотор, а не колишній 12-вольтовий пристрій.

Нові Mercedes A-Class і B-Class стали підключаємими гібридами

Електричний агрегат живиться від блоку батарей на 15,6 кВт-год, який встановлений за останнім рядом сидінь. Акумулятори дозволяють седану і хетчбеку проїжджати виключно на електротязі 60-69 км, а заявлений «зелений» пробіг мінівена B-Class варіюється від 56 до 67 кілометрів.

Настінний пристрій Wallbox на 7,4 кВт дозволяє поповнити запас батарей з 10% до 100% за 1 годину і 45 хвилин, тоді як спеціальна швидка система підзарядить акумулятори з 10% до 80% всього за 25 хвилин.

Хетчбек Mercedes-Benz A250e здатний прискорюватися з місця до «сотні» за 6,6 сек., а седан розганяється на 0,1 секунди повільніше. Максимальна швидкість склала 240 км / год, а в електричному режимі – 140 км на годину.

Нові Mercedes A-Class і B-Class стали підключаємими гібридами

Новинки також отримали спеціально доопрацьовану систему MBUX, яка додатково може надавати інформацію про роботу гібридної системи і показувати найближчі місця із зарядними станціями.

Автомобілі вже стали доступні для замовлення в Німеччині. Хетчбек обійдеться мінімум в 36,9 тис. євро, седан – в 37,3 тис. євро, а за мінівен доведеться заплатити 37,6 тис. євро.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook