Автоновини

Volkswagen випустив останній «Жук» в історії

Volkswagen випустив останній «Жук» в історії
Фото: Volkswagen

Volkswagen остаточно припинив випуск легендарної моделі Beetle – останній в історії екземпляр «Жука» зійшов в конвеєра підприємства в мексиканському штаті Пуебла. Тепер виробничі потужності заводу переобладнують для збірки нового компактного кросовера.

Volkswagen Beetle (в Німеччині – Kafer) випускався з 1938 року. За 80 з гаком років в світі було продано більше 20 млн «Жуків». На підприємстві в Пуебла виробництво моделі стартувало в 1955 році і до нинішнього моменту тривало безперервно.

Тепер на заводі почнеться підготовка до виробництва компактного SUV, який, ймовірно, отримає назву Tarek. Він розділить вузли та агрегати з моделлю Tharu, яка в свою чергу є перелицьовану версію Skoda Karoq.

Volkswagen випустив останній «Жук» в історії

Volkswagen Tharu був анонсований восени 2017 року, коли тодішній керівник марки Volkswagen Герберт Дисс (нині очолює концерн VW) пообіцяв випустити «народний кросовер». Поки німці показали версію для китайського ринку, яка пропонується з 1,2-літровим бензиновим мотором потужністю 116 к. с., а також з 150-потужним агрегатом робочим об’ємом 1,4 л і дволітровим агрегатом, що видає 190 сил.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook