Автоновини

Jaguar підтвердив випуск електричної версії нового XJ

Jaguar підтвердив випуск електричної версії нового XJ
Фото: Jaguar Land Rover

У флагманського седана Jaguar XJ нового покоління, який випустять у наступному році, з’явиться модифікація з повністю електричною силовою установкою. Про це повідомляє прес-служба британської марки.

В основу наступного XJ ляже масштабована архітектура MLA, яка передбачає використання як традиційних двигунів внутрішнього згоряння, так і гібридних, або повністю електричних схем. У компанії відзначили, що новий флагман збереже головну стійність попередника – «прекрасний зовнішній вигляд, відмінні ходові характеристики і визнану розкіш».

Новинку випускатимуть в Великобританії на підприємстві в Касл-Бромвіч. Новий XJ стане першою електрифікованою моделлю, виробленою на потужностях цього заводу. На даний момент гібриди марки Range Rover збирають в англійському Соліхаллі, а електричний кросовер Jaguar I-Pace випускають в Австрії на потужностях Magna Steyr.

За неофіційними даними, «зелений» Jaguar XJ отримає чотири електромотори потужністю по 200 к. с. кожен комплект акумуляторів на 100 кіловат-годин. За своїми динамічними характеристиками і запасом ходу наступник XJ зможе скласти конкуренцію, наприклад, Tesla Model S і Porsche Taycan.

Виробництво седана Jaguar XJ нинішнього покоління вже припинено – останній автомобіль зійшов з конвеєра в Соліхаллі на початку червня. За дев’ять років британці продали більше 120 тис. машин. При цьому останнім часом продажі моделі різко впали. Наприклад, в Європі Jaguar XJ розійшовся тиражем всього в 1099 автомобілів, а в США компанія реалізувала 1 579 машин.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook