Автоновини

Відео: Кен Блок влаштував гонки на гусеничному баггі

Відео: Кен Блок влаштував гонки на гусеничному баггі
Фото: YouTube / Ken Block

Американський гонщик і каскадер Кен Блок влаштував заїзд на гоночному баггі Can-Am Maverick X3 XRS Turbo, обладнаному гусеницями замість коліс, на гірськолижному курорті біля озера Тахо в Каліфорнії. Для цього він використовував траси для сноуборду і спуску на лижах.

За даними Carscoops, гусеничний позашляховик обійшовся Кену Блоку приблизно в 30 000 доларів. Їздити по дорогах загального користування ця машина не може, тому для її перевезення до сніжних схилах гонщик використовував Ford F-450.

У минулому році компанія Nissan розсекретила концепт родстера під назвою 370Zki, який побудований на базі моделі 370Z. При цьому у машини передні колеса замінили лижами, а задні – гусеницями. Машина створена в єдиному екземплярі і може пересуватися по сніжних схилах. У процесі створення прототипу 370Z інженерам Nissan довелося повністю переробити підвіску, збільшити колісні арки автомобіля, а також підняти кузов родстера на три дюйми.

Також концепт на гусеничному ходу є у корейської Kia. Автомобіль побудований на базі Sorento Primе і оснащений системою автономного управління. Машина розроблялася спеціально для доставки лижників на вершину схилу і може пересувати по снігу і льоду. У самій компанії новинку позиціонують як «безпілотний гірськолижний підйомник».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook