Автоновини

Міський електрокар Honda отримає камери замість бічних дзеркал

Міський електрокар Honda отримає камери замість бічних дзеркал
Фото: Honda

Компанія Honda оснастить свій серійний міський електрокар, який буде називатися Honda e, спеціальними камерами замість традиційних бічних дзеркал. Пристрої зможуть передавати зображення на два 6-дюймових дисплея, встановлених в салоні новинки. Така система буде доступна вже в базовому оснащенні Honda e.

Крім того, це рішення допоможе поліпшити коефіцієнт аеродинамічного опору автомобіля на 3,8%. Також установка компактних камер на 90% зменшить опір повітряному потоку, та шуму вітру. Зображення на моніторах можна переглядати в двох режимах – звичайному і великоформатному. Японці стверджують, що в першому випадку сліпа зона в порівнянні зі звичайними дзеркалами зменшується на 10%, а в другому – на 50%.

Міський електрокар Honda отримає камери замість бічних дзеркал

Електричний хетчбек ще не був офіційно представлений, проте вже доступний для замовлення. Спочатку новинка буде доступна в чотирьох європейських державах: Великобританії, Німеччини, Франції та Норвегії. Наприклад, у Великій Британії електромобіль доступний для попереднього замовлення за ціною 800 фунтів стерлінгів. Перші клієнти повинні отримати свої автомобілі навесні 2020 року.

Honda e побудують на абсолютно новій платформі, розробленої спеціально для автомобілів з повністю електричними силовими установками. За попередніми даними, новинка зможе проїжджати без підзарядки до 200 кілометрів.

Міський електрокар Honda отримає камери замість бічних дзеркал

Першою компанією в світі, яка почала продавати автомобілі з камерами замість бічних дзеркал, став Lexus з седаном ES нового покоління для японського ринку. Впровадження даної технології стало можливим після схвалення японської влади, яка дозволила використовувати подібні системи на серійних автомобілях. Однак в ряді країн таке нововведення, як і раніше заборонено.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook