Автоновини

Формула-1 повернеться в Нідерланди після 34-річної перерви

Формула-1 повернеться в Нідерланди після 34-річної перерви

Організатори Формули-1 офіційно підтвердили, що з 2020 року один з етапів буде проходити в Нідерландах. Змагання повернеться в країну після 34-річної перерви, повідомляється на офіційному сайті змагання.

Гонку як мінімум протягом трьох років будуть проводити на автодромі «Зандворт», який розташований неподалік від Амстердама. Ця траса приймала етапи Формули-1 з 1952 по 1985 роки.

Першим переможцем Гран-прі Нідерландів став італійський пілот Ferrari Альберто Аскарі, а останнім – австрієць Нікі Лауда, який виступав тоді за McLaren. Рекордсменом траси є британський пілот Lotus Джим Кларк, який піднімався на вершину подіуму чотири рази.

Нагадаємо, що з 2020 року один з етапів Формули-1 буде проходити у В’єтнамі на міській трасі в Ханої. В’єтнам стане четвертою азіатською країною, що приймає Формулу-1, приєднавшись до Китаю, Японії і Сінгапуру. Трек довжиною 5,565 км, що містить 22 повороту, виконають в стилі відразу декількох знаменитих гоночних трас світу.

Формула-1 повернеться в Нідерланди після 34-річної перерви

Так, перший і другий повороти будуть нагадувати початкові ділянки «Північної петлі» «Нюрбургринга». Крім того, деякі секції будуть покликані нагадати про траси в Монако, французької «Поль Рікар» і японської «Сузукі». Нарешті, дистанція включить три довгих прямих, протяжність однієї з яких складе близько півтора кілометрів, де автомобілі зможуть розганятися до 335 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook