Автоновини

Euro NCAP розбив на краш-тестах дві новинки

Фото: Euro NCAP

Європейська організація Euro NCAP, яка проводить незалежні краш-тести автомобілів, опублікувала результати краш-тестів двох новинок автопрому. Компанія випробувала безпеку нових Range Rover Evoque і Citroen C5 Aircross. 

Кросовер Range Rover Evoque отримав найвищу з можливих оцінок – п’ять зірок. Безпека водія та дорослих пасажирів оцінили в 94%, дітей – в 87%, пішоходів – в 72%, а роботу електронних допоміжних систем – в 73%. Кросовер практично без нарікань пройшов всі види краш-тестів, включаючи імітацію бічного зіткнення зі стовпом. Фахівці лише вказали, що при ударі ззаду є небезпека отримання травми шиї у заднього пасажира.

Експерти відзначили високу ступінь захисту пасажирів-дітей. Для пішоходів найбільшу небезпеку становлять бічні стійки автомобіля. Також фахівці позитивно оцінили роботу систем безпеки і численні системи допомоги при їзді. Серед них: датчики паркування, системи моніторингу руху позаду автомобіля, адаптивний круїз-контроль, система моніторингу сліпих зон і система екстреного гальмування на високих швидкостях.

Також у випробуваннях взяв участь Citroen C5 Aircross. Цей автомобіль отримав чотири зірки безпеки. При цьому автомобіль з пакетом Safety +, який включає в себе додаткові системи безпеки, оцінили на п’ять зірок. Безпека водія та дорослих пасажирів Citroen C5 Aircross оцінили в 89%, дітей – в 86%, пішоходів і велосипедистів – в 67%, а роботу електронних систем – в 82%.

Краш-тести показали високу ймовірність отримання серйозних травм голови переднім пасажиром в разі фронтального зіткнення по всій ширині. При бічному ударі існує ймовірність травм грудної клітки у водія. Для пішоходів найбільшу небезпеку становлять бічні стійки автомобіля.

З січня 2016 вступила в силу оновлена редакція методики випробувань Euro NCAP. Крім стандартних ударів об деформовані перешкоди вона передбачає тести системи запобігання зіткнень з пішоходом. Автомобіль розганяють до 40 км / год, після чого він повинен виявити на проїжджій частині манекен і максимально знизити швидкість перед ним, або зупинитися.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook