Автоновини

Електрокари Tesla навчать об’їжджати ями

Фото: Tesla Motors

Tesla найближчим часом вдосконалює свою безпілотну систему для електрокарів і навчить їх об’їжджати ями.

Tesla планує модернізувати свою безпілотну систему. Після цього електрокари американської компанії зможуть самостійно об’їжджати ями на дорозі. Про це повідомив у своєму Twitter Ілон Маск у відповідь на запитання одного з власників Tesla. Точні дати реалізації цього нововведення поки не називаються.

Компанія Tesla Motors в керівництві по експлуатації своїх електрокарів особливо підкреслює, що система Autopilot є виключно допоміжною функцією. Водій повинен постійно тримати руки на кермі, дивитися на дорогу і бути готовим у будь-який момент взяти керування на себе.

При цьому, якщо електроніка не буде відчувати постійного зусилля на кермі, система активує звукові повідомлення, які будуть лунати з динаміків кожні кілька секунд. Зрештою автомобіль просто самостійно зупиниться на краю дороги, якщо електроніка вирішить, що водій не бере ніякої участі в управлінні.

У березні компанія Tesla Motors почала комплектувати свої електрокари Model S і Model X спеціальним режимом Sentry Mode. Нова програма покликана захистити автомобілі від угону. Sentry Mode має дві різних стадії роботи. Перший – Alert – активізує зовнішні камери, які починають вести запис в разі, якщо сенсори виявлять підозрілий рух навколо автомобіля. У той же час в салоні на центральному дисплеї з’явиться спеціальне повідомлення, яке попереджає про те, що камери ведуть фіксацію. Якщо злочинець спробує проникнути в автомобіль, наприклад розіб’є вікно, то включиться режим Alarm. Система підвищить яскравість екрану, а аудіосистема почне програвати музику на повній гучності.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook