Автоновини

ЗСУ отримало потужну зброю: З’явилося відео випробувань нової військової техніки

Фото: Укроборонпром

В «Укроборонпромі» готові розпочати серійне виробництво БТР-4 з корпусів власного виготовлення у 2019 році. Про це повідомляється на сайті Оборонпрома.

Харківські бронетанкові підприємства ДК “Укроборонпром” – “Завод ім. Малишева” та “ХКБМ ім. Морозова”, завершують випробування БТР-4 з новими корпусами у рамках програми розширення виробництва цих бойових машин на потребу українського війська. Як повідомляє прес-служба концерну, наразі ДП “Завод ім. Малишева” вже успішно завершив повний цикл випробувань першого зразка БТР-4, виготовленого на підприємстві, та був кваліфікований, як виробник цих машин.

Аналогічну процедуру кваліфікації, за результатами випробувань, вже завершує і “ХКБМ ім. Морозова”. Зазначається, що під час випробувань БТР-4 з новими корпусами пройшли декілька сотень кілометрів по бездоріжжю та дорогами з твердим покриттям та витримали випробування обстрілом, зокрема і з великокаліберних кулеметів.




Таким чином, “Завод ім. Малишева” та “ХКБМ ім. Морозова” у цьому році готові розпочати серійне виробництво БТР-4 з корпусів власного виготовлення. Це дозволяє значно збільшити темпи передачі цих бойових машин до українського війська, який раніше залежав від виробничих потужностей лише одного приватного підприємства.

Фото: Укроборонпром

Що стосується технічних характеристик БТРа, то рівень захисту, який забезпечує ця машина – один з найбільших серед бронетранспортерів і БМП, які стоять на озброєнні ЗСУ.

На цій машині встановлени бойовий модуль БМ-7 “Парус” з 30-мм автоматичною гарматою, високоточним протитанковим комплексом “Бар’єр”, автоматичним гранатометом і кулеметом. Завдяки наведенню озброєння за допомогою сучасного цифрового комплексу, вдається досягти високої точності вогню, в тому числі і знищення бронетехніки противника на відстані до 5 км.

Що стосується маневреності, то в БТР-4 її забезпечує потужний німецький двигун Deutz і автоматична американська трансмісія Allison, яка дозволяє розігнати машину вагою майже 22 тонни до 110 км/г.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook