Автоновини

Audi оснастила спортивний кросовер SQ5 347-потужним дизелем

Фото: Audi

Компанія Audi представила нову TDI-версію «зарядженого» кросовера SQ5 нового покоління. Автомобіль отримав дизельний двигун, який став альтернативою бензиновому мотору.

Audi SQ5 TDI оснастили трилітровим агрегатом V6, що працює за схемою «м’який гібрид». Двигун «на важкому паливі» укомплектований турбіною і компресором з електричним приводом, що діє завдяки 48-вольтової бортової мережі і літій-іонним батареям в підлозі автомобіля.

Нагнітач з електричним приводом покликаний нівелювати затримку турбіни на малих обертах мотора. Трансмісія – восьмиступінчастий “автомат”. Система повного приводу в разі потреби здатна перекидати до 70% і 85% тяги на передню і задню вісь відповідно.

Силовий агрегат розвиває 347 к.с. і 700 Нм крутного моменту – на 7 к.с. менше і на 200 Нм більше бензинової версії. Дизельний кросовер здатний прискорюватися з місця до «сотні» за 5,1 сек., що на 0,3 сек. швидше Audi SQ5 з двигуном TSI. Максимальна швидкість традиційно обмежена 250 км на годину.

У стандартне оснащення кросовера входять адаптивні амортизатори і 20-дюймові легкосплавні колісні диски. За додаткову плату доступна пневматична підвіска і 21-дюймові колеса.

В Європі прийом замовлень на дизельний Audi SQ5 стартують навесні, а перші автомобілі доберуться до покупців влітку. У Німеччині ціни на «заряджений» кросовер стартують з відмітку 67 750 євро.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook