Автоновини

Tesla почала будівництво заводу в Китаї

Фото: Tesla Motors

Американська компанія Tesla приступила до будівництва заводу на півдні Китаю. Про це в своєму Twitter оголосив глава автовиробника Ілон Маск. Завод має назву Gigafactory і знаходиться в місті Шанхай. Це перше підприємство Tesla, яке знаходиться не в США.

Спочатку з конвеєра підприємства почнуть сходити седани Tesla Model 3 і нові кросовери Tesla Model Y. Очікується, що складання перших електрокарів почнеться вже в кінці нинішнього року. Завдяки заводу американська компанія зможе продавати свою продукцію в Китаї без сплати тарифу в розмірі 25%.

За попередніми даними, в рік на підприємстві Gigafactory збиратимуть 250 тис. електрокарів. Інвестиції в будівництво підприємства склали близько 2 млрд доларів.

Tesla Motors, орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 поставляє на ринок спортивну машину Tesla Roadster. У 2012 році компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія. Штат компанії налічує більше двох тисяч чоловік.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook