Автоновини

Toyota показала інтер’єр майбутніх безпілотників

Фото: Toyota

Компанія Toyota Boshoku анонсувала прем’єру концепту, який дасть уявлення про інтер’єр майбутніх автомобілів з системами автоматичного управління. Прем’єра новинки відбудеться на початку січня 2019 року на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі.

Інтер’єр, який отримав назву ACES (Active Comfort Engaging Space), призначений для використання на машинах з автопілотом четвертого рівня. Це означає, що автомобіль здатний пересуватися в повністю в автономному режимі, проте водій при бажанні може взяти керування на себе.

ACES отримав голографічну приладову панель, кермо-штурвал, а також зовнішні камери, які замінили традиційні бічні дзеркала. У сидіннях використана спеціальна система, що розпізнає особливості статури і найбільш зручну позу, що дозволяє кріслам і ременям безпеки автоматично підлаштовуватися індивідуально під кожного пасажира.

Фото: Toyota

Плюс до всього, в концепті застосували технологію, яка визначає настрій – електроніка здатна задіяти спеціальне розслаблююче підсвічування і включити ароматизацію повітря в салоні, щоб допомогти позбавитися від стресу. Нарешті, новинка отримала просунуту систему розпізнавання втоми водія, яка застосовує вібрації і гучну музику, щоб допомогти автомобілісту підбадьоритися.

На виставці CES компанія Toyota Boshoku також покаже концепт-кар Moox (назва утворена від слів «Mobile» і «Box»), який є повністю автономним міським двомісним автомобілем з трансформованим салоном і величезним дисплеєм інформаційно-розважального комплексу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook