Автоновини

Renault вивела на фінальні тести новий хетчбек Clio

Фото: Motor1

Компанія приступила до завершальних випробувань хетчбека Clio нового покоління. Фотошпигунам вдалося зайняти автомобіль під час тестів на півдні Європи. Шпигунські фотографії новинки були викладені виданням Motor1. За їхніми даними, офіційна прем’єра хетчбека відбудеться на початку наступного року. Основним конкурентом машини називаються Ford Fiesta і Volkswagen Polo.

«Все практично завершено. Прем’єра буде на початку наступного року. Це буде здорово – найкраща Clio, яку ми коли-небудь робили », – заявив шеф-дизайнер Renault Лорен ван ден Акер.

Судячи по знімках, дизайн Clio нового покоління отримає риси концепту Renault Symbioz. Автомобіль буде відрізнятися від попередника новою решіткою радіатора, C-образними світлодіодними фарами головного світла, а також іншим капотом. Також серйозні зміни очікуються і в салоні машини. Швидше за все, габаритні розміри хетчбека залишаться колишніми.

Новинку побудують на оновленій платформі CMF-B, яку автомобіль розділить з Nissan Micra. У моторну гамму увійде новий 1,3-літровий бензиновий мотор з турбонаддувом. Потужність агрегату складе близько 150 к.с. За неофіційними даними, розгін до сотні з таким двигуном у новинки буде займати менше 8 секунд.

Також клієнтам запропонують 1,0-літровий бензиновий мотор. Його динамічні характеристики поки невідомі. Крім цього, машина збереже 1,5-літровий дизельний двигун. При цьому, агрегат буде істотно модернізований.

Мотори працюватимуть спільно з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Опціонально клієнтам запропонують «автоматом» з подвійним зчепленням. Також очікується поява електричної модифікації хетчбека. Прем’єра такої версії нового Clio відбудеться, швидше за все, в 2020 році.

Renault оновила хетчбек Clio ще в 2016 році, у лінійку двигунів увійшов новий 1,5-літровий дизельний мотор. Потужність агрегату становить 110 кінських сил. Двигун працює спільно з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Крім цього, 120-потужний бензиновий мотор об’ємом 1,2 л крім «робота» пропонується з шестиступінчастою “механікою”.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook