Автоновини

Альтернативний Land Rover Defender будуть випускати на заводі Ford

Британська нафтохімічна компанія Ineos веде переговори з Ford про покупку моторного заводу в Брідженді (Південний Уельс). На ньому планується налагодити випуск оригінального позашляховика Grenadier з незграбним дизайном в дусі класичного Land Rover Defender.

Автомобільний світ дізнався про компанію Ineos влітку 2016 року, коли її засновник Джим Реткліфф (йому в жовтні виповнилося 66) заявив про намір відродити випуск знятого з виробництва позашляховика Land Rover Defender. Останній екземпляр класика зійшов з конвеєра заводу в Соліхаллі 29 січня 2016 року, хоча згодом Land Rover все-таки зібрав ще кілька ексклюзивних екземплярів (Works V8) з решти в запасі машинокомплектів. Реткліфф – великий фанат цієї моделі, він дуже переживав, що її випуск завершено і захотів викупити у JLR права на класичний Defender разом з усім виробничим оснащенням, але отримав категоричну відмову.

Фото: Джим Реткліфф

Після цього хімік-мільярдер вирішив розробити нову машину за мотивами Дефендер, у якій був би схожий незграбний дизайн, але більш сучасна технічна начинка. Заради цього амбіційного завдання Реткліфф заснував власну автомобільну фірму Ineos Automotive, але оскільки досвіду розробки машин у неї немає, то конструкторські роботи були доручені компаніям MBTech і Magna, добре відомим на ринку інжинірингових послуг.

Прототип позашляховика, якому дали ім’я Grenadier, планувалося показати в кінці цього року і запустити у виробництво в 2020-му. Прототип поки так ніхто і не побачив, зате, здається, прояснюється питання з виробничим майданчиком: на цьому тижні газета Financial Times повідомила, що Ineos хоче купити у Форда завод з випуску двигунів в британському Брідженді. Це досить велике підприємство зараз постачає бензинові агрегати Jaguar Land Rover, але в 2020 році британська компанія планує відмовитися від його послуг, а Форду без такого великого клієнта завод не дуже-то і потрібен, і є велика ймовірність, що саме в Брідженді кине якір молода Ineos Automotive і буде тут випускати свої схожі на Land Rover Defender позашляховики тиражем 25 тисяч штук на рік.

Цікаво, що в 2020 році на світовий ринок вийде і Land Rover Defender нового покоління, але з культовим предком ця машина буде мати мало спільного: у неї несучий кузов і незалежна підвіска всіх коліс. Реткліфф ж обіцяє показати світу рамний позашляховик, що, безумовно, приверне увагу ортодоксальних прихильників Дефендер.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook