Автоновини

Porsche 911 GT2 RS MR встановив новий рекорд Нюрбургрінга

Фото: Porsche

Суперкар Porsche GT2 RS MR встановив новий рекорд Північної петлі Нюрбургринга серед автомобілів з допуском до експлуатації на дорогах загального користування. Машина змогла подолати 20,6-кілометрову трасу за 6:40,3 хвилини.

За кермом автомобіля, який інженери Porsche і експерти Manthey-Racing адаптували спеціально під Північну петлю, знаходився Ларс Керн. До цього він вже встановлював рекорд кола в вересні 2017 року на серійному Porsche 911 GT2 RS.

«В ході цього тестового заїзду ми просто хотіли ще раз оцінити потенціал автомобіля. Результат вийшов вражаючим. Це дійсно фантастичні часи», – пояснив керівник автоспортивного відділення і автомобілів GT Франк-Штеффен Валлізер.

Porsche 911 GT2 RS дебютував в кінці червня на Фестивалі швидкості в Гудвуді. Купе оснастили істотно модернізованим 3,8-літровим шестициліндровим мотором, в якому використовували збільшені турбокомпресори і вдосконалену систему охолодження. Віддача агрегату, що сполучається з семиступінчастим “роботом” ZF, склала 700 к.с. і 750 Нм крутного моменту.

Задньопривідний суперкар здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 2,8 секунди – на 0,1 секунди швидше версії 911 Turbo S. Максимальна швидкість новинки перевищила 340 км на годину.

Рекорд «Північної петлі» Нюрбургрінга серед серійних автомобілів також належить спорткару Porsche. Восени 2017 року купе 911 GT2 RS під керуванням заводського тест-пілота Ніка Тенді пройшло коло за 6 хвилин і 47,3 секунди – майже на п’ять секунд швидше колишнього рекордсмена в особі Lamborghini Huracan Perfomante.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook