Автоновини

В Euro NCAP провели краш-тести нового Mercedes A-Class і Lexus ES

Фото: Euro NCAP

Європейська організація опублікувала результати випробувань шести новинок автопрому, чотири з яких отримали вищий бал за безпеку.

Європейська незалежна організація Euro NCAP опублікувала результати краш-тестів шести легкових новинок автопрому. Компанія провела випробування по безпеці нових Mercedes-Benz A-Class і Lexus ES, оновленого універсала Mazda6, кросовера Hyundai Nexo, а також Citroen Berlingo і Peugeot Rifter. Перші чотири моделі отримали вищу оцінку – п’ять зірок з п’яти можливих.

Безпека водія та дорослих пасажирів Mercedes-Benz A-Class оцінили в 96%, дітей – в 91%, пішоходів і велосипедистів – в 92%, а роботу електронних систем – в 75%. Хетчбек практично без нарікань пройшов всі види краш-тестів, включаючи імітацію бічного зіткнення зі стовпом. Проте, фахівці відзначили «низьку» ефективність системи утримання автомобіля в займаній смузі через недоліки роботи функції контролю сліпих зон.

Седан Lexus ES нового покоління отримав 91% за ступінь захищеності водія і пасажирів, 87% – за дітей, 90% – за пішоходів, а допоміжні системи заробили 77%. Краш-тести показали високу ймовірність отримання серйозних травм в області попереку у задніх пасажирів в разі фронтального зіткнення по всій ширині. Електронні системи, в тому числі, функція автоматичного екстреного гальмування в цілому показали себе добре. Втім, як і у випадку з «Мерседесом», асистент дотримання рядності руху не здатний допомогти водієві в складних ситуаціях.

Безпека водія та дорослих пасажирів оновленого універсала Mazda6 оцінили в 95%, дітей – в 91%, пішоходів і велосипедистів – в 66%, а роботу електронних систем – в 73%. Як і у «Лексуса», випробування показали вразливість попереку задніх пасажирів при лобовому зіткненні по всій ширині автомобіля. Крім того, експерти заявили про незадовільну роботу активного капота, який автоматично відкривається при зіткненні заради захисту пішоходів. З’ясувалося, що ефективність системи сильно залежить від зростання і комплекції людини.

Кросовер Hyundai Nexo отримав 94% за захищеність водія і дорослих, 87% – за дітей, 67% – за пішоходів і велосипедистів, а ефективність електронних «помічників» оцінили в 80%. За результатами краш-тестів фахівці відзначили низьку захищеність ніг водія при лобовому зіткненні з  перешкодою, а також ризик отримання серйозних травм хлистів при ударі ззаду.

Що стосується соплатформенних Citroen Berlingo і Peugeot Rifter (прийшов на зміну моделі Partner), то обидві моделі отримали чотири зірки з п’яти. В обох випадках безпека водія і дорослих пасажирів склала 91%, дітей – 81%, пішоходів – 58%, а електронним системам дали 68%. При двох видах лобових зіткнень травми грудної клітини ризикують отримати як водій, так і пасажири. Для пішоходів особливу небезпеку становить зона внизу передніх стійок. Крім того, в Euro NCAP відзначили низьку ефективність системи автоматичного екстреного гальмування на швидкостях вище середніх.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook