Автоновини

У Hyundai почали розробку флагманського спорткара

Фото: Hyundai

Компанія Hyundai почало розробку флагманського спорткара, який буде самостійною моделлю. Про це виданню AutoRAI розповів виконавчий віце-президент автоспортивного N-підрозділу південнокорейської марки Томас Шемера.

«Я поки не можу сказати, чи буде цей автомобіль випущений обмеженим тиражем чи ні. Втім, в будь-якому випадку це буде машина суперспортивного сегмента. Ви можете згадати концепт-кар Hyundai R16 і тоді у вас з’явиться деяке уявлення про новинку», – пояснив Шемера.

Концепт-кар Hyundai R16 з середньомоторним компонуванням і двома посадочними місцями був представлений в 2016 році. Прототип оснастили дволітровим чотирициліндровим мотором з нагнітачем на електричному приводі.

Двигун, що поєднується з шестиступінчастою механічною коробкою передач, розвиває 300 к.с. і 382 Нм крутного моменту. Повноприводна трансмісія розподіляє тягу 43% на 57% на користь задньої осі. Не виключено, що серійний автомобіль може отримати більш продуктивний двигун потужністю близько 350 кінських сил.

Останньою серійною новинкою N-підрозділу Hyundai став передньопривідний фастбек i30 Fastback N, укомплектований дволітровим наддувним агрегатом, доступним в двох варіантах потужності – 250 і 275 кінських сил. З місця до «сотні» автомобіль прискорюється за 6,1 сек., а його максимальна швидкість примусово обмежена 250 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook