Автоновини

Ілон Маск затвердив серійну версію кросовера Tesla Model Y

Фото: Tesla Motors

Керівник компанії Tesla Motors ухвалив остаточний прототип нового компактного кросовера Tesla Model Y, який тепер повністю готовий до серійного виробництва. Про це було оголошено на зустрічі з інвесторами і аналітиками американського виробника електрокарів, повідомляє The Verge.

При цьому Ілон Маск заявив, що повноцінний масовий випуск автомобіля почнеться не раніше 2020 року, хоча раніше передбачалося, що виробництво має стартувати на рік раніше. Передбачається, що на даний момент «Теслі» просто ніде випускати компактний кросовер. Всі виробничі потужності заводу у Фрімонті зайняті, в тому числі, в зв’язку з великим попитом на Tesla Model 3.

Раніше керівництво компанії Tesla Motors домовилося з урядом Шанхая про покупку земельної ділянки для будівництва нового заводу для виробництва електрокарів і акумуляторів – Гігафабрика 3. В цілому в проект інвестують близько двох мільярдів доларів. Не виключено, що Tesla Model Y буде випускатися саме в КНР.

Що стосується самого кросовера, то він запозичить вже наявне шасі від Tesla Model 3. При цьому деякі технічні й стилістичні рішення будуть запозичені у старшої моделі Model X. Наприклад, компактний кросовер отримає фірмові задні двері, які в компанії називають «крилами сокола». За попередніми даними, Tesla Model Y оснастять двома моторами (по одному – на передній і задній осі) і будуть пропонувати з комплектами акумуляторів різної ємності.

Передбачається, що слідом за кросовером Model Y компанія Tesla випустить пікап. Раніше Ілон Маск говорив, що у новинки вже в стандартній комплектації буде два електричних двигуна з «божевільним обертовим моментом» і повний привід. Плюс до всього, базовий автомобіль отримає адаптивну пневматичну підвіску.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook