Автоновини

Lexus вперше почав продавати автомобілі з камерами замість дзеркал

Фото: Lexus

Компанія Lexus першою в світі почала офіційні продажі автомобілів з камерами замість зовнішніх дзеркал. Такою моделлю став седан Lexus ES нового покоління для японського ринку.

Впровадження даної технології стало можливим слідом за схваленнями японської влади, які дозволили використовувати подібні системи на серійних автомобілях. Зображення з камер виводиться на спеціальні п’ятидюймові монітори, розташовані в нижній частині передніх стійок.

Серед основних переваг системи називається значне поліпшення огляду – особливо в погану погоду. Крім того, використання камер знижує опір повітряного потоку, що позитивно позначається на паливній економії і рівні шумів.

Схожа технологія використовується на електричному кросовері Audi e-tron, що дебютує в середині вересня. При цьому поки не зрозуміло, коли почнеться серійне виробництво нового німецького автомобіля. Крім того, залишається не ясним, як скоро влади інших країн дозволять застосування камер замість традиційних бічних дзеркал.

Що стосується української версії нового Lexus ES, то на вітчизняному ринку седан пропонується зі стандартними дзеркалами за ціною від 1 243 225 гривень. Модель доступна з  бензиновим двигуном: 2,5-літровим агрегатом потужністю 207 к.с.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook