Авто на єврономерах Автоновини

Отакої: За ввезення авто в Україну в режимі транзиту будуть брати заставу

За ввезення авто в Україну в режимі транзиту будуть брати грошову заставу, яка повинна буде покривати оплату митних платежів. Про це заявила глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, пише Economics.unian.net

Умови такого кроку вельми прості: якщо автомобіль таки розмитнять – заставу зарахують як частину необхідних платежів: мита, акцизу та податку. Якщо ж транзит буде прострочений – гроші «пропадуть».

За словами Южаніної, відповідні законопроекти повинні бути розглянуті до другого читання в комітеті, а також будуть розглядатися в залі на наступному пленарному тижні.

«Я хочу звернути увагу всіх громадян на те, як викладені в законопроекті №8488 зміни до статей Митного кодексу 469 і 381. Ми передбачили, що саме є порушенням. Крім того, переміщення громадянами України в митному режимі транзиту без фінансової гарантії (грошової застави у вигляді митних платежів) в подальшому буде неможливим», – зазначила депутат.

«Існуючі норми щодо ввезення автомобілів і поміщення їх в режим транзиту, – дозволяють отримати на підставі цього таку пільгу як «умовне повне звільнення», – каже Южаніна, – А потім фізична особа перервала заявлений під час митного оформлення транзит і не хоче нести за це відповідальності, посилаючись на невірно застосовану до нього статтю», – додала вона.

Нардеп уточнила, що до водіїв нерозмитнених автомобілів необхідно застосовувати статтю 485 Митного кодексу – дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів. Покарання, передбачене цією статтею – штраф у розмірі 300% від несплаченої суми платежів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook