Автоновини Париж-2018

Peugeot представила електрокар у стилі купе півстолітньої давнини

Фото: Peugeot

Компанія Peugeot представила електричний концепт-кар e-Legend, який розробили на честь класичного купе 504, випущеного 1968 році. Публічна прем’єра прототипу відбудеться на початку жовтня на Паризькому автосалоні.

Довжина автомобіля склала 4650 мм, ширина – 1930 мм, висота – 1370 мм, а розмір колісної бази дорівнює 2690 міліметрів. Від оригінального Peugeot 504 новий концепт-кар успадкував ряд стилістичних елементів, в тому числі, радіаторну решітку прямокутної форми, фари головного світла зі здвоєними елементами, а також задні стійки зі схожим нахилом.

В салоні про спорідненість з 504 нагадує цифрова приладова панель, виконана в стилі трьох аналогових циферблатів оригінального купе. Управління функціями і драйверскими режимами автомобіля здійснюється за допомогою 6-дюймового тачскрін і спеціальної «шайби». Всього в розпорядженні водія і пасажирів 16 дисплеїв різного розміру, в тому числі, 29-дюймові в дверях і 12-дюймові в сонцезахисних козирках.

Peugeot e-Legend приводиться в рух двома електричними агрегатами, розташованими на передній і задній осі автомобіля. В сумі двигуни розвивають 340 кВт, що еквівалентно 462 кінським силам (800 Нм крутного моменту). Купе здатне прискорюватися з місця до «сотні» менш ніж за чотири секунди, а його максимальна швидкість складає 220 км на годину.

Мотори харчуються від комплекту батарей ємністю 100 кВт-год, які дозволяють проїхати без підзарядки до 600 кілометрів (по світовому циклу WLTP). Поповнити запас акумуляторів можна всього за 25 хвилин.

Peugeot e-Legend отримав систему повністю автоматичного управління. При активації цього режиму рульове колесо повністю складається, відкриваючи для водія величезний 49-дюймовий дисплей. Крім того, автоматично відкидаються передні сидіння і відкидаються підлокітники.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook