Автоновини Військова техніка

БРМ Мангуст презентують у Польщі

Держконцерн «Укроборонпром» і польська WZM, що входить склад оборонного концерну PGZ, готують проект по спільну модернізацію в інтересах збройних сил Польщі української бойової розвідувальної машини (БРМ) «Мангуст», повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на прес-службу держконцерну.

Як зазначається, плани співпраці за проектом закріплені меморандумом, підписаним ДП «Промоборонекспорт», що входять в «Укроборонпром» і WZM в ході міжнародної оборонної MSPO-2018, що відбулась 4-7 вересня в Кельце (Польща).

Як наголошується в повідомленні, вже найближчим часом партнери планують завершити роботи над досвідченим зразком модернізованої бронемашини: на вересень запланована презентація бронетехніки польському військовому замовнику на одному з військових полігонів в Польщі.

Фото: Модель БРМ “Мангуст” на міжнародному форумі МSРО-2018 в м. Кельце (Польща)

За підсумками показу модернізованої версії БРМ «Мангуст» польським військовим, планується укладення контракту на проведення робіт по проекту, повідомила прес-служба. Деталі запланованої модернізації в дежконцерні не уточнили.




БРМ «Мангуст» – модернізована версія броньованої розвідувально-дозорної машини БРДМ-2, розробки ДП «Миколаївський бронетанковий завод» (МБТЗ), що входить в «Укроборонпром». Призначена для ведення розвідки боєм і вогневої підтримки бойових підрозділів. Створена українським ОПК в рамках програми імпортозаміщення бронетехніка, оснащена, серед іншого, торсіонної підвіскою, що забезпечує підвищену прохідність, додатковими бічними, верхнім і заднім люками для висадки десанту, має посилений бронезахист. За бажанням замовника, БРМ «Мангуст» може оснащуватися двигуном західного виробництва. Машина здатна долати водні перешкоди і розвивати швидкість до 100 км / год на шосе.

Як повідомлялося, спільна модернізація бронетехніки розглядається в числі перспективних напрямків ВТС між Україною та Польщею. В даний час сторони відпрацьовують плани щодо співпраці в програмі модернізації танків Т-72, що знаходяться на озброєнні ЗС Польщі, до стандартів НАТО. Одна з версій модернізації польських Т-72 – танк РТ-17, модернізований «Укроборонпромом» спільно з польською Zaklady Mechaniczne «Bumar-Labedy» S.A, було презентовано потенційному польському військовому замовнику в ході MSPO-2017.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook