Автоновини

Відроджений Lister показав найшвидший кросовер

Фото: Lister Motor Company

Відроджена британська компанія Lister Cars, відома своїми гоночними машинами для «Ле-Мана», розсекретила найшвидший кросовер у світі. Новинку побудували на базі «зарядженого» Jaguar F-Pace SVR і назвали LFP. Автомобіль вийде обмеженим тиражем в 250 екземплярів. Машина вже доступна для замовлення за ціною від 154 994 євро.

Британці стверджують, що потужність кросовера LFP становить 670 к.с. При цьому який мотор встановлюється на автомобіль поки невідомо. Представники Lister Cars лише стверджують, що новинка з таким двигуном здатна розганятися до 100 км / год за 3,5 секунди. Максимальна швидкість – 320 км / год.

Для порівняння, Lamborghini Urus, який зараз носить титул найшвидшого кросовера, оснащується чотирилітровим твін-турбо агрегатом V8, що розвиває 650 к.с. і 850 Нм крутного моменту. Автомобіль здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 3,6 сек., а його максимальна швидкість складає 305 км на годину.

Що стосується стандартної версії Jaguar F-Pace SVR, то цей автомобіль комплектується 5,0-літровим бензиновим двигуном V8. Потужність агрегату становить 550 кінських сил. З таким мотором розгін до 100 км / год у кросовера займає 4,1 секунду.

У січні нинішнього року Lister Cars представила суперкар під назвою Thunder. Новинка, побудована на базі купе Jaguar F-Type, і отримала 675-потужний двигун. Новинка стала «логічним послідовником» моделі Lister Le Mans кінця 80-х і початку 90-х років, створеного на агрегатах купе Jaguar XJ-S. Британці заявили, що Thunder став найпотужнішим і розкішним автомобілем, який коли-небудь випускався під маркою Lister.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook