Автоновини Військова техніка

У Харкові створюють новий танк «Оплот» (відео)

У Харкові розроблять нову модифікацію танка “Оплот”. Про це повідомив генеральний директор ДП “Завод ім. В.О. Малишева” (Харків) Олександр Хлань в програмі на телеканалі “Р-1”, передає SQ.

За словами Олександра Хлань, “Оплот” – основна продукція заводу ім.Малишева. “Танк був створений в 2011 році, і з тих пір багато чого змінилося, отриманий досвід АТО, тому потрібні трохи інші технічні рішення. Розробкою цих рішень займається харківське КБ ім. Морозова”, – повідомив директор заводу.

“Буде сформовано нове обличчя машини. Коли конструктори завершать роботу, ми почнемо серійне виробництво танка. Немає сенсу будувати вчорашній день”, – підкреслив Хлань.

Раніше, український оборонний концерн «Укроборонпром» оприлюднив відео-презентацію танка «Оплот».




Як говориться в коментарі до відео, сучасний український танк «БМ ОПЛОТ», призначений для ефективного бойового застосування вдень, вночі, в складних географічних, кліматичних і погодних умовах, в тому числі при підвищених температурах навколишнього середовища і великій запиленості.

На танку впроваджені: потужний багатопаливний двигун, трансмісія з розширеним швидкісним діапазоном і комплексною системою управління рухом, автономний енергоагрегат для енергозабезпечення на стоянці, унікальний динамічний захист від тандемних кумулятивних і бронебійних підкаліберних боєприпасів, ефективна комплексна система виявлення і оптико-електронного придушення засобів наведення і прицілювання противника, сучасний прицільно-спостережний комплекс з тепловізором, цифровий балістичний обчислювач і система навігаційного забезпечення. Можливість влучення в ціль ракетами на відстані до 5 км, не входячи в зону ураження.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook