Автоновини

Jaguar Land Rover створив віртуальні очі для безпілотників

Альянс Jaguar Land Rover представив спеціальні віртуальні очі, які будуть встановлюватися на одномісній безпілотній капсулі. Нова технологія покликана визначити рівень довіри пішоходів до транспортних засобів з автоматичним управлінням. Експеримент був ініційованим дослідженням, за результатами якого з’ясувалося, що 63% пішоходів побоюються безпілотної техніки.

В рамках експерименту капсули переміщаються на спеціальному полігоні, що імітує середньостатистичну вулицю в британському Ковентрі. Апарати з віртуальними очима виявляють людей, які збираються перейти дорогу, і встановлюють з ними зоровий контакт.

Таким чином, пішохід розуміє, що безпілотник їх бачить і вживає заходів, що дозволяють уникнути наїзду. У той же час дослідники стежать за реакцією людини до і після встановлення контакту, щоб визначити ступінь впевненості в тому, чи зробить автомобіль правильні дії.

«Ми на підсвідомому рівні дивимося на водія автомобіля, що наближається перед тим, як перейти дорогу. Тому нам важливо зрозуміти, як і чим можна заповнити це в світі безпілотного транспорту. Ми хочемо знати, чи можливо дати людині інформацію про наміри автомобіля, або ж того факту, що машина просто помітила пішохода, буде цілком достатньо для того, щоб він відчував себе впевнено», – зазначив директор проекту Future Mobility Jaguar Land Rover Піт Беннет.

Раніше альянс Jaguar Land Rover (JLR) оголосив про старт випробувань автомобілів з інтелектуальними системами в так званому «мережевому коридорі» – дорогах, де транспортні засоби можуть «спілкуватися» один з одним і елементами навколишньої інфраструктури.

Так, водій може отримувати інформацію про дії інших автомобілістів, дорожні знаки і сигнали світлофора, ремонтних роботах, пробках, пропускної здатності магістралей і пішоходів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook