Автоновини

У Швейцарії зупинили продажі дизельних Mercedes і Porsche

Фото: Porsche

Швейцарська влада призупинили реєстрацію нових автомобілів марок Mercedes-Benz і Porsche з дизельними моторами, так як такі двигуни не відповідають екологічним вимогам. Про це повідомляє Automotive News.

Під заборону потрапили мінівени Mercedes-Benz Vito c 1,6-літровими моторами, а також кросовери Porsche Macan і Cayenne, оснащені двигунами робочим об’ємом 3,0 і 4,2 ??літра відповідно. Заборона на реєстрацію стосується автомобілів, які будуть ввезені в країну після 17 серпня. Машини, занесені в базу до цієї дати, можна буде експлуатувати, проте їх силові агрегати повинні будуть піддатися модифікації.

Це вже не перший раз, коли автомобілі марки Porsche потрапляють під заборону на реєстраційні дії. У червні стало відомо, що німецька марка була змушена припинити європейські продажі своїх машин через невідповідність новим екологічним нормам, який набрав чинності у ЄС.

У 2017 німецькі власті заборонили реєструвати в країні нові кросовери Porsche Cayenne, які оснащені трилітровими турбодизелями V6. Причиною стало використання в силових агрегатах «шахрайського» алгоритму, який занижує реальну кількість шкідливих викидів. Крім того, міністерство транспорту Німеччини зобов’язало Porsche відкликати близько 22 тисяч автомобілів Cayenne з такими моторами, яким було потрібно завантажити нове програмне забезпечення.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook