Авто на єврономерах Автоновини

Рада пішла на поступки: закон про «бляхи» проголосований, але вирішальна битва восени

Мітинги «євробляхерів» під Верховною Радою, схоже, зрушили ситуацію з місця. Парламент включив до порядку і прийняв за основу законопроекти №8487 і №8488 про зміну оподаткування ввезення легкових автомобілів. А Ніна Южаніна нагадала, що одночасно піднімаються штрафи за порушення митних законів, пише Autonews.

ВСТИГЛИ В ОСТАННЮ СЕКУНДУ
Активісти «Єврономерів» святкують маленьку проміжну перемогу. «Ми творимо історію!», – кричать мітингувальники під Радою. За прийняття за основу проголосували 265 народних депутатів. Тепер закони повинні бути прийняті у другому читанні і підписані президентом. Це вже буде восени, так як ВР закрила сесію і пішла на канікули.

ЮЖАНІНА НАГАДАЛА Про «драконівські штрафи»
Ніна Южаніна, виступаючи з трибуни, нагадала, що поряд зі зниженням податків піднімаються штрафи за порушення законодавства.

«Ми говоримо, що держава допустила такий колапс, саме через діру в податковому законодавстві. Тому з огляду на ситуацію і ті дири, якими скористалися люди для того, щоб не розмитнювати автомобілі і не платити митні платежі, ми вносимо зміни в ряд законів. І в Митний кодекс, щоб уникнути зловживань, і в закони про поліцію. Крім того, ми насправді встановлюємо значні штрафи за порушення законодавства, яке ми приймемо. І це очевидно необхідно робити. Інакше, коли ви говорите, що «штрафи драконівські», то ви і не маєте бажання в подальшому виконувати нові правила.

А ми настільки лібералізуємо ставки нового податку, що я дійсно вдячна Мінфіну, що вони погодилися на ті тимчасові втрати, які принесе прийняття цього закону. Щоб дати можливість великій кількісті автомобілів, які зможуть розмитнити, компенсувати втрати», – сказала Ніна Южаніна.

Але як в результаті проголосують депутати, не відомо. У Раді є потужне автомобільне лобі, яке представляє інтереси як великих імпортерів, так і українських автовиробників. Також автоексперт Олег Назаренко натякав, що серед депутатів є «дах», який грає на руку «євробляхобізнесменам», для яких прийняття закону буде означати втрату мільйонного бізнесу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook