Автоновини

Nissan зізнався у фальсифікації даних про шкідливі викиди

Компанія Nissan зізналася в навмисній фальсифікації даних про кількість шкідливих викидів у своїх автомобілів. Дана заява була зроблена в рамках спеціальної прес-конференції.

Внутрішнє розслідування показало, що технічна документація про рівень шкідливих викидів і витрати палива, була фальсифікована. Всього було проведено близько 2,2 тис. контрольних тестів, які показали невірні дані у 1200 автомобілів на п’яти складальних підприємствах. Результати розслідування були передані японській владі і регулюючим органам.

При цьому в «Ніссані» заявили, що всі моделі, крім суперкара GT-R, відповідають всім існуючим в Японії нормам безпеки. Ситуацію з купе GT-R представники компанії поки відмовляються коментувати.

Восени 2017 року з’ясувалося, що протягом довгого часу за тести фінальних тестів на заводах «Ніссана» відповідали люди, які не мають відповідної сертифікації. Скандал призвів до відкликання приблизно 1,2 млн автомобілів в Японії і суттєвого падіння вартості акцій автовиробника.

Нагадаємо, у вересні 2015 року навколо Volkswagen спалахнув скандал у зв’язку з навмисним заниженням рівня шкідливих викидів у дизельних моторів. Для німецького концерну ситуація з «дізельгейтом» обернулася величезними штрафами, відставкою керівництва, арештами і багатомільйонними відгуками машин по всьому світу. Розслідування, пов’язані з дизельним скандалом, тривають досі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook