Автоновини

Китайський аналог Google запустить безпілотні автобуси в Японії

Фото: Baidu

Технологічна компанія Baidu, яку називають китайським аналогом Google, в 2019 році виведе на дороги Японії флот безпілотних автобусів. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє агентство Bloomberg.

Автобуси будуть поставлятися в співробітництві з фірмою SB Drive – транспортною компанією, що входить в структуру японської корпорації SoftBank. Це будуть апарати під назвою Appolong, які на даний момент вийшли тиражем вже більше 100 одиниць.

Appolong здатний взяти на борт 14 пасажирів. При цьому у нього немає водійського місця і зовнішніх органів управління. Автобус оснащений автопілотом четвертого рівня – орієнтуванням в просторі і управлінням займається виключно електроніка.

Китайська IT-компанія Baidu бере участь в численних проектах розробки та випробувань автомобілів з системами автоматичного управління, співпрацюючи, в тому числі, з фірмами Lifan і BAIC. У найближчі кілька років Baidu намір інвестувати близько півтора мільярда доларів у програми, пов’язані з безпілотними технологіями.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook