Автоновини

Відео: Tesla їде по рейках в тунелі нової транспортної системи

Американський стартап The Boring Company опублікував у своєму твіттері відеоролик, в якому показано, як кросовер Tesla Model X пересувається по рейках в підземному тунелі. Компанія, яку курирує глава «Тесли» Ілон Маск, створює принципово нову транспортну систему.

Ідея The Boring Company полягає в будівництві під великими містами високошвидкісних тунелів, які створюються за допомогою бурильної машини Godot. Згідно з концепцією розробників, на поверхні автомобіль встає на спеціальну платформу з електроприводом, яка опускається під землю і переміщається в тунель шириною 3,6 метра. Там автомобіль за допомогою особливого пристосування кріпиться на монорельс, по якому він зможе їздити зі швидкістю до 200 км на годину.

Раніше стало відомо, що представники The Boring Company домовилися з владою Чикаго про будівництво нової транспортної системи, яка зв’яже діловий центр міста з міжнародним аеропортом О’Хара.

Ілон Маск вважає, що використання нової системи дозволить значно розвантажити наземні магістралі і зменшити рівень дорожніх заторів у містах. Надалі мережу тунелів передбачається об’єднати з вакуумною системою надшвидкісних пасажирських поїздів Hyperloop, які, теоретично, зможуть переміщатися зі швидкістю до 1200 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook