Автоновини

У ВСУ надійде нова партія повнопривідних Богдан 6317

Фото: Богдан Моторс

В рамках виконання державного оборонного замовлення на потужностях Черкаського заводу компанії «Богдан Моторс» виготовлена ??чергова партія сучасних всюдиходів Богдан 6317,  які незабаром надійдуть у українські війська, повідомляє Uprom.

Богдан 6317 – сучасний багатоцільовий автомобіль, обладнаний потужним шестициліндровим дизельним двигуном з турбонаддувом Weichai Power, робочий об’єм якого становить 9,7 л, а потужність – 280 к.с. Використання цих двигунів дозволило українським автовиробникам давно відмовитися від складових російського виробництва по всій лінійці продукції.

Вантажівка здатна розвивати швидкість до 85 км / год з вантажем в 11 т і має запас ходу в 1447 км. Автомобіль може перевозити 50 осіб у відповідно обладнананому для цього кузові.

Богдан 6317 поступово замінить Урал-375, Урал-4320, ЗІЛ-131 і військові модифікації КАМАЗ-ів, які були спроектовані ще в 60-70-х роках минулого століття і випускалися тривалий час. Виробництво переважної більшості радянських військових автомобілів (крім автомобілів КрАЗ) залишилося на території країни-агресора, тому виходячи з реалій сьогодення, забезпечити вітчизняних військових сучасною автомобільною технікою повинен саме вітчизняний виробник.

Нагадаємо, що в кінці минулого року в частинах Міністерства оборони України успішно завершилися визначальні відомчі випробування автомобіля Богдан 63172. І за їхніми результатами нова модифікація автомобіля «підтвердила належний технічний рівень підготовки автомобіля, який забезпечує виконання покладених на нього завдань». Тому цей тривісний повнопривідний автомобіль був рекомендований «допустити до експлуатації в Збройних Силах України в особливий період».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook