Автоновини

У Каліфорнії з’явилися цифрові автомобільні номери

Влада штату Каліфорнія запустила пілотний проект із використанням цифрових автомобільних номерів, на які можна виводити різні повідомлення. Про це повідомляє видання Sacramento Bee.

Нові реєстраційні знаки являють собою простий графічний планшет з вбудованою батареєю і комп’ютерними мікросхемами. Власник автомобіля може виводити на дисплей, наприклад, рекламні повідомлення або корисну інформацію про дорожню обстановку. Коли подібний режим активований, то сам реєстраційний номер відображається у верхньому кутку екрану. При цьому користуватися таким сервісом можна тільки під час паркування.

Плюс до всього, розробники відзначили, що цифрові номери оснащені чіпом з можливістю відстеження місця розташування, що має допомогти знайти автомобіль при викраденні. Нарешті, нововведення покликане значно спростити процедуру реєстрації або перереєстрації транспортних засобів.

Вартість цифрових номерів, які будуть поширюватися через автомобільних дилерів в Каліфорнії, склала 699 доларів. Ще в сім доларів обійдеться абонентська плата. При цьому влада поки ввела обмеження на використання подібних номерів. Ліміт склав 175 тис. комплектів – приблизно 0,5% від загальної кількості автомобілів, зареєстрованих в Каліфорнії.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook