Авто на єврономерах Автоновини

Можна підсунути будь-який папірець: Єврономери розкритикували нові обмеження влади

Прихильники нерозмитнених автомобілів вказали на суттєві прорахунки в нових вимогах влади. Про них кореспонденту Autonews розповів один з керівників «Авто Євро Сили» Олександр Чернявський.

За його словами, ситуація на митних пунктах пропуску, що стосується розпорядження вимагати у «Єврономерів» трудові договори, контролюється, а спроби вимагати у водія трудовий договір, присікаються викликом слідчо-оперативної групи або дзвінком на гарячу лінію митної або прикордонної служб.

Однак, на деяких пунктах пропуску роблять вигляд, що не дотримуються інструкції, проте, залишаючи «люфт» для хабара. «Є ті водії, які чекають покриву ночі, їм митники таке рекомендують, і за плату 100-150 євро ці автомобілі пропускають», – каже Олександр Чернявський.

Важливий момент – виявляється, що в інструкції, яку дали митникам, відсутній зразок тієї трудової угоди, яку повинні питати у «бляховодів». Отже, перевіряючим можна надати будь-якій документ.

«Це все одно, що від руки написати на листочку «Трудовий договір», знизу додати «Литовська республіка» і «Підтверджую», і розписатися. Ось тобі і трудовий договір. Зараз на кордоні вимагають якийсь документ, але його вид, форма, зміст – визначити це не входить в сферу компетенції митника. Він дивиться на будь-який документ, там написано «Трудовий договір». Це збігається з тим, що написано в рекомендаціях? Так, збігається. Все, питання вирішене. Формально він має рацію за будь-який папірець. Ось вони і зробили зараз за ці кілька тижнів хорошу годівницю. Просто на порожньому місці заробляють великі гроші», – говорить Олександр Чернявський.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook