Авто на єврономерах Автоновини

Євробляхи назавжди: чому в Раді затягують вирішення питання про легалізацію

Вирішення питання про легалізацію та заборону євроблях продовжують затягувати. Представники влади звинувачують у цьому незговірливих активістів. Журналісти ж розповідають про небажання чиновників злазити з насиджених потоків.

ФАКТ. Як відомо, в парламентському комітеті з питань податкової та митної політики під керівництвом Ніни Южаніної (соратниці Петра Порошенка) розглядається законопроект, який повинен врегулювати питання євроблях в Україні. Документ повинен посилити покарання за незаконне ввезення автомобілів на територію України. Чинним власникам автомобілів на іноземних номерах планують дозволити легалізувати своє авто за пільговою ціною.

ПРОЦЕС ЗАТЯГУЄТЬСЯ. Наприкінці березня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що питання з євробляхами може вирішитися протягом місяця, якщо парламент делегує це право Кабміну. Розробка та обговорення законопроекту в комітетах Ради починалися досить активно, проте пізніше процес почав затягуватися. За словами голови профільного комітету Ніни Южаніної, спочатку необхідно врегулювати питання про захист вітчизняного автопрому, а вже потім обговорювати з активістами механізм легалізації автомобілів, завезених в країну, і майбутні правила для ввезення автомобілів з-за кордону.




У КОЖНОГО СВІЙ ІНТЕРЕС. Южаніна підкреслює: якщо не буде досягнута домовленість про захист українського ринку, немає сенсу обговорювати з активістами легалізацію євроблях і подальше реформування митних правил у цій сфері. За словами нардепа, необхідно заздалегідь подумати про те, як ми будемо захищати власний ринок.

Утім, деякі експерти вважають, що зволікання з вирішенням щодо євроблях пов’язано зовсім не з турботою про вітчизняний автопром. Так, журналіст Олександр Дубінський заявив, що узаконювати євробляхи не поспішають, оскільки їх незаконне ввезення в Україну приносить митникам і їх покровителям в особі високопоставлених чиновників мільйонні доходи.

ПОЧЕКАЮТЬ ДО ВИБОРІВ? Цілком можливо, що питання євроблях вирішать відкласти до виборів, адже зовсім скоро парламентарії підуть на літні канікули, а восени виникнуть питання важливіші. Однак все може змінитися, якщо власники євроблях будуть тиснути на владу. З огляду на те, що кількість штрафів за прострочені терміни перебування автомобіля з іноземними номерами в Україні зростає, це цілком можливо.

 

ДЖЕРЕЛО: uk.etcetera.media

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook