Автоновини

Kia готує «м’яку» гібридну систему на базі дизеля

Нова дизель-електрична силова установка отримає назву EcoDynamics + і піде у виробництво в поточному році. Прем’єра нової «м’якої» гібридної силової установки, що живиться від 48-вольтової батареї, відбудеться в другій половині 2018 року. Першою моделлю Kia, яка отримає таку систему, стане кросовер Sportage, а вже в 2019 році новою силовою установкою почнуть оснащувати Ceed третьої генерації.

За допомогою «м’якого» гібрида EcoDynamics + компанія Kia зможе знизити викиди шкідливих речовин дизельних моторів. У складі системи буде працювати технологія активного управління викидами на основі селективного каталітичного нейтралізатора (SCR), з якої обсяг викидів CO2 може зменшуватися до 4% за правилами WLTP і до 7% по NEDC.

До складу системи «м’якого гібрида» входять: літій-іонна батарея 48-вольт ємністю 0,46 кВт * год і новий стартер-генератор MHSG (Mild-Hybrid Starter-Generator). Для непомітного перемикання режимів «мотор» – «генератор» під керуванням електроніки застосовується інвертор. Під час гальмування двигуном активується режим «генератора», в якому батарея заряджається від кінетичної енергії автомобіля.

Наявна в запасі енергія може використовуватися для зупинки-запуску двигуна в процесі руху. При наявності достатнього рівня заряду ДВЗ автоматично починає працювати при гальмуванні, або уповільненні руху. Якщо водій натискає на педаль акселератора MHSG непомітно запускає двигун.

Літій-іонна батарея буде розміщуватися під підлогою багажного відділення з «найменшим впливом на місткість». Використання мотор-генератора дозволило також знизити потужність традиційного стартера двигуна, використовуючи його тільки для «холодних запусків» при низьких температурах.

Нова «м’яка» гібридна система сумісна з механічними і автоматичними коробками передач, з переднім, заднім і повним приводом. Надалі буде проведена адаптація для використання з бензиновими ДВЗ. Дебют нової гібридної системи, ймовірно, відбудеться на рестайлінговому Kia Sportage.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook