Автоновини

Ford запатентував автомобіль з вбудованим мотоциклом

Фото: US Patent & Trademark Office

Компанія Ford оформила в американському патентному офісі (USPTO) заявку на реєстрацію «автомобіля з інтегрованим в нього електричним мотоциклом». Про це повідомляє видання Gizmodo.

Згідно з концепцією патенту, мотоцикл розташовується між сидіннями водія і переднього пасажира. При цьому частина передньої панелі також є частиною самого байка, який, в свою чергу, може бути відділений від машини, висуваючись вперед – через відритий капот.

За задумом розробників, подібний гібрид автомобіля і мотоцикла може бути використаний в майбутньому при вступі силу заборон на використання транспортних засобів з ДВЗ у великих містах. Так, людина може дістатися до населеного пункту на машині, а потім пересісти на «екологічно чистий» мотоцикл.

Це вже не перший випадок, коли автовиробники намагаються придумати концепцію поєднання різних способів пересування. Наприклад, на початку 80-х років компанія Honda випускала маленький складаний моторолер Motocompo, який японці називали «байком для багажника». Конструкція апарату дозволяла перевозити його на компактних міських автомобілях, в тому числі, Honda City і Honda Today.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook