Автоновини

Гонку боліда Формули-E з двома літаками показали на відео

Фото: Twitter / Qatarairways

Компанія Qatar Airways вирішила влаштувати незвичну гонку між електричним болідом Формули-Е під назвою Spark SRT_01E і двома пасажирськими лайнерами Boeing 787 Dreamliner і Airbus A350. Заїзд пройшов на території міжнародного аеропорту «Хамад», який розташований в столиці Катару – місті Доха.

За кермом боліда знаходився бельгійський гонщик Джером Д’Амброзіо, який виступає у Формулі-Е за команду Dragon Racing. Потужність Spark SRT_01E становить 270 кінських сил. Болід важить 868 кг і розганяється до першої сотні за три секунди.

Формула E – клас автогонок, який був заснований в 2012 році. У змаганнях беруть участь електромобілі з відкритими колесами. Як відзначають організатори змагання, заїзди болідів допомагають в розробці електричних транспортних засобів і популяризації електрокарів в світі.

Раніше повідомлялося, що протягом кількох наступних років до чемпіонату електричних болідів приєднається ряд великих автовиробників. Так, заводські колективи для участі в Formula E збираються створити компанії Nissan, Mercedes-Benz і Porsche.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook