Автоновини

Семимісний Volkswagen Atlas перетворили в спортивний кросовер

Фото: Volkswagen

Компанія Volkswagen представила на автосалоні в Нью-Йорку новий спортивний кросовер на базі великого кросовера Atlas. Новинка на відміну від стандартної версії отримала лише п’ять посадочних місць і помітно зменшилася в розмірах. Автомобіль носить назву Atlas Cross Sport і поки це лише прототип майбутньої моделі. Виробництво серійної версії новинки почнеться в наступному році на заводі в місті Чаттануга (штат Тенніссе).

За словами представників німецької компанії, майбутній автомобіль практично не буде відрізнятися від прототипу, який показали у Нью-Йорку. Основним конкурентом кросовера називається BMW X6.

Новинку побудували на платформі MQB. Автомобіль використовує ту ж саму колісну базу, що і старший кросовер (2980 мм), проте довжина новинки на 19 см коротше (4847 мм). Машину оснастили короткими звісами, світлодіодною оптикою, великими повітрозабірниками, широкою решіткою радіатора, спойлером, спортивною вихлопною системою і 22-дюймовими колісними дисками. У салоні концепту встановлюється електронна приладова панель, спортивні сидіння і сенсорний дисплей мультимедійної системи.

Atlas Cross Sport оснащується гібридною силовою установкою. До її складу входять 3,6-літровий бензиновий мотор і два електродвигуни. Один з них приводить в рух передню вісь, а інший – задню. Сумарна потужність кросовера – 355 кінських сил. До «сотні» новинка здатна розігнатися за 5,4 секунди. Запас ходу на одній електротязі складає 41 км.

Також на автосалоні був продемонстрований Atlas Cross Sport з «м’якої гібридної трансмісією». Віддача силової установки в цьому випадку дорівнює 310 к.с. всього водієві пропонується п’ять режимів їзди. Чи буде серійна версія кросовера пропонуватися з гібридною установкою поки невідомо.

У Украхні лінійка двигунів кросовера включає дволітрову бензинову турбированну «четвірку» потужністю 220 к.с., а також 3,6-літровий шестіцілінлровий агрегат, який видає 280 кінських сил. Обидва мотори поєднуються з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і системою повного приводу 4Motion.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook