Автоновини

Volkswagen представив Touareg нового покоління

Фото: Volkswagen

На закритому заході в Пекіні Volkswagen представив Touareg третього покоління.  Продажі позашляховика почнуться в липні-серпні 2018 року. Новий VW Touareg побудували на платформі MLB – на ній же створені Audi Q7 і Porsche Cayenne. У порівнянні з попередником, Touareg став довшим (+77 мм), ширшим (+44 мм), але нижче (-7 мм), а багажник виріс з 697 до 810 л.

Незважаючи на те, що Touareg виявився більше попередника, його споряджена маса в порівнянних версіях, навпаки, знизилася. В середньому позашляховик скинув 106 кг за рахунок використання в конструкції алюмінію (кузов складається на 48% з цього металу) і високоміцних сплавів (52%).

На старті продажів VW Touareg запропонують з двома дизельними моторами і одним бензиновим. У базовій версії у позашляховика буде трилітровий V6 TDI (231 к.с. і 500 Нм). Крім того, в лінійці виявиться цей же двигун, але з іншою ступінью форсування (285 к.с. квт і 600 Нм).

Найпотужніший дизельний двигун – чотирьохлітровий V8 TDI, як на Audi SQ7 і Bentley Bentayga. У випадку з «Туарегом» він видає 421 к.с. і 900 Нм. Бензинова версія змінилася: замість атмосферника 3,6 л у «Туарега» тепер наддувна трилітрова «шістка», яка видає 340 к.с. і 450 Нм.

У Китаї на старті продажів запропонують ще й 367-потужний гібридний варіант (бензиновий двигун + електромотор). Така версія буде доступна тільки в Азії, а чи потрібен такий Touareg в Європі, німці поки не вирішили.

Всі версії нового Touareg отримали восьмиступінчастий “автомат”. Причому селектор трансмісії реалізований таким же чином, як на Audi Q7 – замість класичного важеля тут компактний джойстик.

Система постійного повного приводу 4Motion на новому «Туарегу» може перекидати до 70% крутного моменту на передні колеса і до 80% – на задні. У електроніки є п’ять пакетів налаштувань для бездоріжжя: «Автоматичний», «Сніг», «Пісок», «Трава» і «Експерт на бездоріжжі». В останньому всі розумні помічники відключаються і не втручаються в процес управління.

Touareg – перший позашляховик в історії Volkswagen, який отримав повнокероване шасі. На швидкостях до 37 км / г задні колеса повертаються в протилежну сторону переднім, полегшуючи маневрування. Завдяки такій схемі у Touareg на метр скоротився радіус розвороту. На більш високих швидкостях задні колеса повертаються в ту ж сторону, що і передні, покращуючи таким чином стійкість.

Після зміни покоління позашляховик зберіг пневмопідвіску, але її істотно доопрацювали. У стандартному позашляховому режимі Touareg піднімає кузов на додаткові 25 мм. Крім того, передбачений спеціальний офф-роуд режим, коли кузов піднімається відразу на 70 мм. На швидкостях понад 120 км / год позашляховик, навпаки, присідає на 15-25 мм для поліпшення аеродинаміки. Завдяки переналаштованій підвісці Volkswagen здатний долати брід глибиною 570 мм (490 мм – у попередника).

Touareg нового покоління отримав кілька нових систем безпеки. Наприклад, він вміє самостійно їздити у пробках (до 60 км / г). Система називається Roadwork Line Assist – якщо її активувати, Volkswagen буде сам керувати, дотримуючись смуги, розганятися і гальмувати аж до повної зупинки. Ще новинку можна замовити з системою нічного бачення. Електроніка обробляє зображення, отримане зі спеціальної камери, яку вбудували в центр переднього бампера. Картинка з підсвіченими пішоходами і тваринами виводиться на електронну панель приладів.

До речі, ні в одній з комплектацій Touareg НЕ буде аналогової приборки. Діагональ монітора, який прийшов їй на зміну, становить 12 дюймів. Поруч – 15-дюймовий монітор мультимедійної системи. У Touareg тепер є матрична оптика, яка працює за тим же принципом, що і фари на нових Audi. Світло можна налаштовувати в залежності від місця – передбачені як міські настройки, так і для траси.

Головна і найкорисніша особливість оптики – це можливість завжди їздити з дальнім світлом. Кожна фара «Туарега» складається з 128 світлодіодів, частина з яких в потрібний момент приглушується, щоб не засліплювати зустрічних водіїв.

Серед інших опцій – масаж сидінь з 8 програмами, система автоматичного гальмування, проекція приладів на лобове скло і 21-дюймові диски. І, нарешті, у Touareg з’явилися USB-порти – причому, відразу чотири (у попередника їх не було навіть в дорогих версіях).

Точну дату старту продажів, комплектації для України оголосять пізніше. Попередня ціна нового Туарега складає від 70 тис. доларів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook