Автоновини Женева-2018

Найважливіший: всі подробиці про нову Audi A6

Фото: Motor1

На автосалоні в Женеві пройшла презентація нової Audi A6. Восьме покоління седана сильно відрізняється від попередника і зовні, і всередині. Модель стала на 7 мм довше (4 939 мм), на 12 мм ширше (1 886 мм) і на 2 мм вище (1 457 мм). Седан побудований на платформі MLB EVO, як і всі нові моделі Audi.

Автомобіль зовсім не схожий на попередника. У A6 потужний, агресивний перед, а лінія переднього освітлення зроблена таким чином, що здається, ніби автомобіль весь час дивиться на дорогу. У машини широкі, опуклі колісні арки. Самі колеса – більше, ніж були у попереднього покоління. У найпростішій комплектації диски 17-дюймові, топові – 21-дюймові, але, можливо, в пакеті S-line з’являться навіть 22-дюймові.

Окремо Андреас Міндт – глава підрозділу дизайну екстер’єрів Audi – на презентації зазначив задні ліхтарі новинки. Він сказав, що їм з командою дуже хотілося зробити так, щоб задня частина автомобіля виглядала монолітно, а не розділеною кришкою багажника. Тому в ліхтарі вбудували вертикальні діоди, які, як запевняють дизайнери, повністю вирішили цю проблему. Здалеку здається, що невелика щілина від кришки багажника – це просто ще один діод.

В Інгольштадті кажуть, що запуск повністю автономного автомобіля займе ще якийсь час, так як світ повинен прийти до єдиного рішення в юридичних аспектах. Втім, Audi A6 вже отримала ряд систем, що допомагають водієві: автономна парковка, виїзд і заїзд з гаража, допомога при збереженні смуги і так далі. Є тут і набір з датчиків (в залежності від комплектації їх може бути до 12), сенсорів і лазерного сканера.

Всередині машина також змінилася разюче. Вона схожа на A8 – тільки дисплеї усередині більше повернені до водія, що підкреслює, що ця машина створена для того, хто сидить за кермом. Усередині пропали майже всі фізичні кнопки, їх залишилося всього чотири – в основному все управління сенсорне.

Для бізнес-седана приготували чотири вида підвіски: від звичайнісінької до пневматичної. Між цими двома варіантами – спортивна підвіска і підвіска з регулюванням жорсткості амортизаторів. Двигунів на першому етапі буде теж чотири: один TFSI і чотири TDI. Потужність силових агрегатів – від 204 до 340 к.с., а максимальний обертовий момент – від 400 до 620 Нм. Бензиновий 3,0-літровий мотор дозволяє новинці розігнатися до максимальної швидкості в 250 км / г, цифри розгону до 100 км / год німці поки не розкривають.

Трилітрові дизельні агрегати працюють в парі з восьмиступінчастим «автоматом», тоді як 2,0-літровий мотор на «важкому» паливі і бензиновий двигун оснащуються семиступінчастим “роботом” S tronic. У поєднанні з останнім повний привід працює таким чином, що задня вісь підключається тоді, коли це необхідно.

У Україні нова Audi A6 з’явиться восени 2018 року. Інформації про ціну новинки поки немає.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook