Автоновини

Pagani розробить електричний гіперкар

Фото: Pagani

Компанія Pagani розробить новий гіперкар з повністю електричною силовою установкою. Про це в інтерв’ю каналу elTres TV розповів глава італійського виробника суперкарів Гораціо Пагані.

«Зелений» автомобіль з’явиться ближче до 2025 року і стане четвертою моделлю в історії автовиробника. За словами Пагані, на даний момент над проектом вже посилено працюють більше 20 дизайнерів та інженерів. При цьому топ-менеджер відзначив, що електричні агрегати поки не замінять двигуни внутрішнього згоряння в лінійці Pagani. Крім того, він заявив, що не збирається застосовувати на автомобілях безпілотні технології, назвавши їх іграшками.

Наступним суперкаром Pagani стане ідеологічний наступник моделі Huayra, який з’явиться протягом найближчих декількох років. На цьому автомобілі використовують колишній 12-циліндровий агрегат V12 від Mercedes-AMG, який при цьому зможе працювати разом з механічною коробкою передач.

У грудні минулого року компанія Pagani випустила унікальну версію суперкара Huayra, що отримала назву Lampo (в перекладі з італійської – «Блискавка»). Новинку присвятили концептуальному автомобілю Fiat Turbina 1954 року випуску з газотурбінною силовою установкою.

Pagani Huayra Lampo оснащується тим же шестилітровим мотором V12 виробництва Mercedes-AMG, що розвиває 760 к.с. і 1000 Нм крутного моменту. Суперкар здатний набирати першу “сотню” за три секунди, а його максимальна швидкість складає 370 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook