Автоновини

Toyota побудує аналог Нюрбургринга в Японії

Компанія Toyota планує побудувати в Японії новий центр досліджень і розробок, повідомляє Nikkei Asian Review. Комплекс буде включати 11 різних випробувальних треків. Один з них стане копією знаменитої Північної Петлі на Нюрбургринзі. Довжина цього треку складе 5,3 кілометра. Будівництво схожого комплексу планує і BMW.

Центр буде розташовуватися в префектурі Айті, острів Хонсю. Загальна площа полігону складе 650 гектарів. Інвестиції в проект складуть 2,8 мільярда доларів США. Відкриття полігону має відбутися в 2023 році. Всього на роботу в центрі на першому етапі планується найняти 3300 співробітників. Також в планах японського бренду і будівництво нового заводу.

Що стосується Нюрбургринга, то ця траса була побудована навесні 1927 року, тоді ж на ній пройшли перші гоночні змагання. Траса приймала Гран-прі Німеччини автогонок «Формула 1», зараз на ній проводять гонки в класах DTM, GP2 та інших кільцевих серіях. Автодром також користується популярністю серед автогонщиків-любителів, крім того, на ній проводять тест-драйви автоновинок.

У комплекс Нюрбургринг, який розташований в 70 км на південь від Кельна, входять безпосередньо гоночна траса, трибуни, бокси для автомобілів, готелі, виставковий і концертний зали, ресторани, кінотеатр і картинг.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook