Автоновини

Відео: Як у Києві виготовляють сучасні броньовики “Варта”

У мережі Інтернет з’явилося відео на якому продемонстрований процес виробництва бронеавтомобілів “Варта” на підприємстві компанії “Українська бронетехніка”.

На відео зображено процеси проектування, варки, шліфування та фарбування корпусів бронеавтомобілів “Варта”. Під час виробництва бронеавтомобілів застосовується нове обладнання та техніка, що робить продукцію на виході з підприємства якісною та надійною. Після остаточного складання бронемашини, вона перевіряється на полігоні і передається замовнику.

Спеціалізований бронеавтомобіль «Варта» — бронеавтомобіль з колісною формулою 4*4 виробництва компанії «Українська Бронетехніка».

Машина створена спеціально для поліції особливого призначення КОРД та сил спеціальних операцій Національної гвардії України.

Автомобіль комплектується двигуном ЯМЗ потужністю 270 к.с. з крутним моментом 1128 Нм, в перспективі автомобіль оснастять двигуном Cummins потужністю 300 к.с.

На бронеавтомобілі застосовуються безкамерні шини Continental.



Бронеавтомобіль «Варта» має не тільки V-подібну форми днища, але й V-подібну геометрію самої бронекапсули. Такий захист дозволяє витримувати підрив заряду потужністю до 8 кг у тротиловому еквіваленті, а також дозволяє в разі пошкодження днища замінити його без заміни бронекапсули. До того ж він оснащений сучасними протимінними сидіннями для екіпажу й десанту з ефектом амортизації.

Для бронювання використана шведська сталь з твердістю 560, що дозволяє без зниження бронестійкості зменшити вагу капсули автомобіля на 11 %, як наслідок збільшилася корисна вантажопідйомність. Броня захищає екіпаж і десант від бронебійного набою калібру 7,62?39 мм. Також уперше в Україні спільно з вітчизняним виробником бронескла використаний сучасний зовнішній метод встановлення бронескла на бойовій броньованій машині такого класу, що дає можливість проводити швидкий демонтаж і заміну бронескла при його пошкодженні, а також збільшена міцність рамки, на яку монтується бронескло.

Для поліпшення прохідності на бронеавтомобіль встановлені шини Continental (надалі планується налагодити серійний випуск вітчизняного виробництва спільно з білоцерківським шинним заводом), а також додана можливість централізованого підкачування коліс з кабіни водія. Блок управління підкачуванням коліс дозволяє обирати різні умови експлуатації (шосе, ґрунтова дорога, пісок, болото тощо). Встановлена посилена пило/водостійка лебідка в комплекті з синтетичним тросом 27,5, з яким можливо працювати без рукавичок. Сам трос на морозі не обламується від холоду, крім того синтетичний трос на 85 % легший за металевий. Потужність лебідки становить 9979 кг.

Також «Варта» позбавлена найбільш поширеного слабкого місця бронемашин вітчизняного виробництва: замки бронедверей яких не витримують щоденної експлуатації. На бронеавтомобіль «Варта» були встановлені ручки та замки виробника TriMark, які витримують щоденне використання дверей вагою до 500 кг.

 

ДЖЕРЕЛО: uprom.info

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook