Автоновини

Ліфтбек Volkswagen Arteon отримає надпотужну версію

Фото: Volkswagen

Компанія Volkswagen планує розробити спортивну версію своєї флагманської моделі Arteon. Про це повідомляє видання Car Throttle з посиланням на менеджера по продуктах німецького бренду Мартіна Хубе. За словами топ-менеджера, в разі якщо проект отримає «зелене світло», то новинка зможе «побити всі Porsche Panameras на своєму шляху».

Очікується, що машина отримає назву Arteon R. Автомобіль оснастять бензиновим 3,0-літровим турбомотором з шістьма циліндрами. Потужність агрегату складе 410 кінських сил. Також новинку укомплектують системою повного приводу і муфтою Haldex останнього покоління. У компанії підкреслили, що «гнучкість» модульної платформи MQB дозволяє використовувати різні агрегати і в компанії вже створили прототип флагманської моделі з двигуном V6.

Раніше стало відомо, що керівництво компанії Volkswagen обговорює можливість випуску нової модифікації своєї флагманської моделі Arteon – з кузовом Shooting Brake. Вірогідність створення подібної версії Arteon досить висока, проте остаточного рішення з цього питання ще не прийнято.

Volkswagen Arteon був представлений в березні 2017 року на Женевському автосалоні. Модель покликана замінити в лінійці німецької марки знятий з виробництва Passat CC. Лінійка двигунів нового флагмана включає бензиновий 1,5-літровий агрегат потужністю 150 к.с., а також два дволітрових мотора з віддачею 190 і 280 кінських сил. Дизельна гамма представлена ??моторами робочим об’ємом 2,0 літра, що розвивають 150, 190 і 240 сил.

Продажі Volkswagen Arteon, випуск якого налагоджено на підприємстві в німецькому Емдені, вже стартували в Європі. Ціни на модель починаються від 39,6 тис. євро.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook