Автоновини Женева-2018

Renault почала виробництво 252-потужного спорткара

Фото: Renault

Компанія Renault початок серійне виробництво нового спорткара. Автомобіль отримав назву A110 і випускається під відродженим брендом Alpine. Збірка новинки ведеться на заводі в місті Дьеп (Франція). Для цього в підприємство було інвестовано 35 млн євро.

Офіційна прем’єра Alpine A110 відбулася в цьому році на автосалоні в Женеві. Дизайн автомобіля виконаний в стилі концепту Vision. Задня частина новинки нагадує модель 1960 року яка також носила назву A110. Машина отримала надлегкі автомобільні сидіння – вага оббитого шкірою крісла складає 13 кілограмів.

Автомобіль оснастили 1,8-літровим бензиновим турбодвигуном з чотирма циліндрами. Цей мотор є модифікованою версією 1,6-літрового агрегату, який встановлюється на Clio RS. Потужність мотора становить 252 кінських сил. З таким двигун до 100 км / год автомобіль розганяється за 4,5 секунди.

Довжина машини становить 4,18 м, а ширина 1,80 метрів. Вага розподіляється в пропорції 44: 56 до задньої осі. Вага новинки не перевищує 1080 кілограмів.

Трохи пізніше французький бренд Alpine випустить «заряджену» 300-потужну модифікацію свого спорткара A110. Топове купе оснастять модернізованою версією 1,8-літрового чотирициліндрового турбированного двигуна, віддача якого збільшиться з 252 до більш ніж 300 кінських сил.

Надбавка в потужності дозволить спорткару набирати першу “сотню” менш ніж за чотири секунди. При цьому поки не зрозуміло, чи буде пересунуто обмежувач максимальної швидкості, який зараз стоїть на позначці 250 км на годину.

У конструкції найпотужнішої версіії A110 збільшать використання алюмінію, завдяки чому маса автомобіля знизиться на 50 кг – приблизно до 1050 кілограмів. Крім того, інженери переналаштувати підвіску, яка стане на 15-20% жорсткіше. Нарешті, зміняться настройки роботизованої коробки передач, рульового управління і випускної системи.

У майбутньому компанія Renault планує розширити модельний ряд Alpine, випустивши спортивний кросовер. Автомобіль позиціонується як конкурент Porsche Macan. Прем’єра новинки може відбутися в 2018 році. За попередніми даними, це буде гібридний автомобіль з системою повного приводу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook