Автоновини

Не на довго: Депутати скасували ПДВ та акциз на електромобілі, але тільки у 2018

Верховна Рада прийняла правки до Податкового кодексу щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році. За відповідний законопроект №6776-д в четвер увечері проголосували 252 народних депутата при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Після голосування за законопроект №6776-д Рада перейшла до розгляду бюджету на 2018 рік. Депутат Артур Герасимов запропонував внести правку в уже схвалений документ, а саме – обмежити термін дії пільгового режиму для електромобілів до одного року. І поправка була прийнята. Таким чином, ПДВ і акциз не стягуватимуться при імпорті електромобілів тільки в 2018 році. Крім цього тимчасове «скасування» ПДВ поширюється на послуги таксі – електромобілів, а також на надання такого пасажирського транспорту в оренду. Причому це правило діє тільки для автомобілів з електромоторами, без винятків для гібридних автомобілів.

Відзначимо, що податок на додану вартість становить 20% від вартості транспортного засобу, а акциз дорівнює 109 євро. Раніше при розмитненні електромобілів (так само як і будь-яких інших легковиків) необхідно було сплатити мито (8%), однак для електрокарів Верховна Рада скасувала її ще в 2015 році. З тих пір в парламенті реєструвалися різні законопроекти про скасування ПДВ і акцизу, проте до прийняття ініціативи справа дійшла тільки зараз.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook