Автоновини

Nissan почне тести автономних таксі

Фото: Nissan

Компанія Nissan планує почати випробування безпілотних таксі на дорогах загального користування в Японії. Такий сервіс має запрацювати в цій країні вже в 2020 році, повідомляє Bloomberg. Також в проекті бере участь компанія DeNA Co., яка відповідає за розробку безпілотних систем управління.

На початковому етапі тестів будуть використовуватися два електромобіля Leaf. Автомобілі оснащені спеціальними датчиками, камерами і лидарами. При цьому при випробуваннях безпілотників в кабіні машини буде в обов’язковому порядку знаходиться водій.

До цього компанія Nissan вже провела випробування свого автомобіля з технологією автономного водіння на вулицях Токіо. Безпілотна система була встановлена ??на седан Infiniti Q50. Як повідомляє прес-служба японського бренду, серійна версія технології з’явиться вже в 2020 році.

Штучний інтелект прототипу використовує 12 сонарів, 12 камер, 9 радарів міліметрового діапазону, 6 лазерних сканерів. Також система включає в себе карту з високою деталізацією для аналізу складних сценаріїв в реальному часі і плавного пересування в непростих міських умовах, включаючи проїзд перехресть.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook