Автоновини

Зрада скасовується: ЗАЗ не має відношення до виробництва електро-Ланосів

Нещодавно, як ми повідомляли, новий електричний ЗАЗ – за ціною двох старих «Nissan Leaf» – вразив Мережу. Пости про зраду заполонили соцмережі після того, як в  інтернеті з’явилися  скріншоти з сайту компанії Ecoist, про продаж електричних ZAZ Sens 150. Причому, цінник дуже вражав – $ 26 000 за один такий електромобіль.

Роздратування користувачів соцмереж  можна зрозуміти: всім же відомо, що як тільки електромобілі (або те, що ними назвуть) почнуть виробляти в Україні, то можна забути про зниження мит на імпортні електромобілі. Так як захист вітчизняного автовиробника для нашої країни завжди було святою справою.

Щоб прояснити ситуацію навколо електричних ZAZ Sens 150, журналісти звернулися до прес-служби вітчизняного виробника.

В ЗАЗ  відповіли, що взагалі не розуміють про які електромобілі Sens йде мова – і ніякого серійного виробництва електромобілів в Україні поки що немає.

А саме в компанії Ecoist, на сайті якої розміщена цікава пропозиція, розповіли, що мова не про серійні електромобілі.

«Це просто кузов від ЗАЗ, а електричну начинку наші партнери встановлюють в спеціальній майстерні. Тобто, назва ЗАЗ – досить умовна, тому що в зазначеному електромобілі від ЗАЗу тільки зовнішність. У майстерні тільки встановлюють електрообладнання і літій-металфосфатну батарею », – розповіли в компанії.

Там же уточнили, що переобладнати в електромобіль можна будь-який автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння. Вартість такого переобладнання – від 7 тисяч доларів за базовий Електронабір на 5 кВт. З такою установкою електромобіль зможе проїжджати до 150 км на одному заряді, але максимальна швидкість буде обмежена 50-60 км / г.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook