Автоновини

Tesla опублікувала перше відео з електричною вантажівкою

Фото: Tesla Motors

Компанія Tesla опублікувала в Instagram перший офіційний відеоролик прототипу своєї електричної вантажівки. Прем’єра новинки відбудеться в Каліфорнії в ніч з 16 на 17 листопада за українським часом.

Глава американського виробника електрокарів Ілон Маск написав у своєму твіттері, що вантажівка «зможе трансформуватися в робота, боротися з прибульцями і готувати відмінне латте».

Раніше повідомлялося, що електрична вантажівка зможе проїхати без підзарядки від 320 до 480 кілометрів, проте потім з’явилося припущення, що запас ходу фури складе близько 720 кілометрів. Для порівняння, запас ходу звичайні фур з дизельними двигунами внутрішнього згоряння без дозаправки становить 1500 кілометрів.

Tesla Semi Unveil | 11.16 | watch live at Tesla.com, 8pm PT

Публикация от Tesla (@teslamotors)


При цьому раніше глава Tesla Motors стверджував, що фура компанії перевершить будь-який сучасний дизельний аналог як у величині крутного моменту, так і по дальності максимального пробігу. Крім того, Маск зазначив, що вантажівка «вийде дуже моторною і буде керуватися не гірше спорткара».

Плюс до всього, новинка отримає систему автоматичного управління. Керівництво Tesla вже провело перші переговори про можливість випробувань вантажівки на дорогах загального користування з владою штату Невада. Очікується, що на тести вийде відразу кілька груп електричних фур.

За попередніми даними, серійна вантажівка Tesla з’явиться в 2019 році. Тоді ж американська компанія випустить компактний електричний кросовер Model Y і наступника спорткара Roadster.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook